Inaugurovali nového rektora Katolíckej univerzity v Ružomberku

Ružomberok 25. septembra – V stredu dopoludnia sa pri príležitosti otvorenia akademického roka 2012/2013 konala slávnostná bohoslužba Veni Sancte, ktorú celebroval košický arcibiskup Bernard Bober. Slávnosť v Kostole svätej Rodiny v Rybárpoli bola spojená s inauguráciou rektora Katolíckej univerzity v Ružomberku (KU), profesora Tadeusza Zasępu.

Profesor vo svojom príhovore na zasadnutí akademickej obce v Aule Jána Pavla II. zdôraznil otázku etických princípov súčasnosti. „Iba kresťanská etika ponúka najvýznamnejšie argumenty, ktoré vystupujú proti smerovaniu morálnej necitlivosti spoločnosti. Nič, čo je dobrom, pravdou, sa nenachádza mimo katolíckeho náboženstva,“ podotkol. Zasępa sa zároveň domnieva, že Katolícka univerzita má potenciál formovať mladých ľudí v duchovnej sfére a je schopná konkurovať univerzitám s dlhšou históriou.

Funkčné obdobie rektora univerzity je štvorročné. Tadeusz Zasępa bol Akademickým senátom KU za rektora zvolený aj v roku 2008. V tohtoročnom aprílovom tajnom hlasovaní mu dôveru vyslovilo 13 senátorov. Tesne po voľbách profesor Zasępa zdôraznil, že svoju funkciu vníma ako službu a je opäť odhodlaný poslúžiť v ďalšom rozvoji a vo zveľadení Katolíckej univerzity.