Je cirkev náš domov? Pýtali sa študenti

V týchto dňoch sa na univerzitnej pôde duchovne obnovuje vyše 7 000 študentov spolu s pedagógmi. Včera bola jedna z hlavných tém otázka príslušnosti ku Katolíckej cirkvi.

Počas misijného týždňa je pre študentov pripravený pestrý program. Besedy, prednášky či sv. omše majú pomôcť k lepšiemu vnímaniu seba ako človeka a Cirkvi ako nenahraditeľného spoločenstva ľudí. Je cirkev skutočne náš domov? Sme s ňou stotožnení? Aj tieto slová odzneli počas homílie pátra Rastislava Dluhého v kostole jezuitov v Ružomberku v stredu 3. októbra.

Téma, ktorá bola relevantná nielen v minulosti, ale je dôležitá i dnes. Samotní študenti vnímajú Cirkev ale aj možnosť angažovať sa v nej osobne, veľmi citlivo: ,,Človek by mal vedieť kam patrí. Vedieť, že jeho skutočný domov nie je len v kruhu rodiny, ale aj v tom najväčšom spoločenstve aké vôbec existuje,” vyjadrila sa jedna zo študentiek Katolíckej univerzity.

V nedeľu týždňový program misií ukončí slávnostná svätá omša v Kostole sv. Rodiny v ružomberskej miestnej časti Rybárpole. Celebrovať ju bude redemptorista Michal Zamkovský.